Verdensmester er ikke nok...

Dansk landbrug er i verdenseliten på en lang række områder - dyrevelfærd, miljøhensyn, løn- og arbejdsvilkår, varekvalitet. De skaber job i 10.000-vis og eksporterer for milliarder. Man kunne fristes til at kalde de danske landmænd verdensmestre i landbrug.

Alligevel har landmændene den nye fødevareminister på nakken og organisationer som 3F og Dansk Naturfredningsforening revser landmændene i tide og utide. Det er stadig ikke godt nok.

Så EU-krav overimplementeres, der stilles konstant større og større krav til produktion og arbejdsforhold, indføres nye kontroller og større bøder. Og bøndernes produkter bruges tilmed i handels-boycot overfor lande som Rusland - til stor skade for erhvervet.

Det kan vi som danskere simpelthen ikke være bekendt!

Landmændene har fortjent ros og anerkendelse, for at de har skabt verdens bedste landbrugsproduktion. Naturligvis kan selv en verdensmester bliver bedre, men det er ikke rimeligt at behandle de dygtigste i klassen som om de var de dårligste, og konstant være på nakken af dem med pisk og trusler.

Nytårsfortsættet for fødevareministeren og diverse interesseorganisationer bør derfor være, at begynde et positivt og anerkendende samarbejde med et erhverv vi kan være stolte af. Et erhverv som repræsenterer Danmark på bedste vis, og hjælpe erhvervet til at blive endnu bedre. Men hjælpe med en gulerod i stedet for pisk. Det ville være til større gavn for alle - landmænd og danskere til fælles.

Godt nytår!

Bragt som læserbrev i Fyens Stiftstidende 21.12.2014

Growz ApS - Tlf: 28 11 15 51 - E-mail: info@growz.dk