Offentligt svineri ligger og venter i jorden

Imens politikere og "grønne" organisationer har travlt med at skælde ud på landbruget, glemmer de fortidens synder peger på dem selv.

Mange store oprydningsopgaver ligger og venter efter offentlige virksomheder - opgaver der vil koste os skatteydere milliarder, og som pt ser ud til at blive efterladt til vores børn.

CHEMINOVA
Cheminova er måske det bedst kendte eksempel, omend de færreste ved at det faktisk var offentligt ejet imens svineriet stod på.

LYNFROSTEN/TJÆREKOMPAGNIET
I Nyborg kender alle til forureningen under "Lynfrosten" - men i virkeligheden var det den gamle offentlige virksomhed Tjærekompagniet der lavede svineriet, der blot ligger i jorden og venter.

DSB/BANE DANMARK
I fordums tider behandlede man jernbanesveller med creosot (et tjærestof) der bl.a. mistænkes for at være kræfrfremkaldende. Samme behandling fik de gamle telefonmaster i øvrigt hos de offentlige telefonselskaber. Men ud over svellerne, efterlod DSB massive mængder pesticider i grundvandet i form af det let-nedtrængelige stof Atrazin, der idag er iblandt de mest hyppigt forekommende grundvandsforureninger.

GAMLE LOSSEPLADSER
Hundredevis af gamle lossepladser er blot dækket til med jord, og ligger og siver med alskens skidt. Overblikket virker som om at det totalt mangler, og hvad milliard-regningen efter dette svineri bliver er svært at spå om - men det bliver dyrt.

Så måske skulle politikerne bruge nogen af de mange penge, de pt er ved at forære væk til "velfærd" på at rydde op efter fortidens synder? Så regningen ikke igen efterlades i børneværelset...

PS: Det er i øvrigt tankevækkende, at en Fond under Århus Universitet har ejet majoriteten af Cheminova, som netop udviklede pesticider, bl.a. det stærkt giftige organo-phosphat-middel Parathion - altså netop den slags stoffer som f.eks. Forskere idag anklager for at give hjerneskader og som derfor nu er forbudt her hjemme...

https://da.wikipedia.org/wiki/Cheminova

https://da.wikipedia.org/wiki/Høfde_42

https://ing.dk/artikel/cheminova-grunden-gemmer-paa-15-tons-pesticider-seks-tons-kviksoelv-224680

https://www.fyens.dk/nyborg/86-aar-med-sort-arbejde-/artikel/135988

https://www.trae.dk/leksikon/impraegnering-en-historisk-oversigt/

https://da.wikipedia.org/wiki/Svelle

https://ing.dk/infografik/se-om-du-bor-taet-pa-en-gammel-losseplads-129973

Bragt på Facebook 20.5.2019

Growz ApS - Tlf: 28 11 15 51 - E-mail: info@growz.dk